Marga Yoga Θεσσαλονίκη

BreathWork Training: Νέος κύκλος εκπαίδευσης

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

BreathWork Training: Νέος κύκλος εκπαίδευσης

21/11/2020 - 11/07/2021

Breathwork training
Νέος κύκλος ετήσιας εκπαίδευσης
Διαδικτυακά και δια ζώσης σε 7ήμερο Retreat
Έναρξη: 21 Νοεμβρίου 2020

Τι είναι το Βreathwork

Το breathwork είναι μια τεχνική Κυκλικών Συνειδητών Αναπνοών που προέρχεται από την Kriya yoga και είναι μια μορφή διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνειδητότητας του ατόμου. Είναι μια εσωτερική δράση με στόχο τη συνεχή σύνδεση με την ζωή, το βίωμα, το εδώ και τώρα. Η πρακτική αυτή οδηγεί στο βίωμα της πλήρους ελευθερίας και στην άρση όλων των περιοριστικών εμποδίων της ανάπτυξής μας. Είναι η βαθύτερη μορφή προσωπικής ανάπτυξης.

Η τεχνική του breathwork χρησιμοποιεί τον διαλογισμό με την αναπνοή σε μια απλή τεχνική, εστιάζοντας στην πηγή της αναπνοής και στην σύνδεση εσωτερικής και εξωτερικής αναπνοής και μας δίνει την βάση για να εφαρμόσουμε όλη την φιλοσοφία της yoga στην ζωή μας.

Η συνεχή επαφή και σύνδεση με το βίωμα και το εδώ και τώρα, είναι το πιο άμεσο αποτέλεσμα του breathwork, με σκοπό τελικά την ελευθερία από την πλάνη, που κρύβει τις άπειρες δυνατότητες του ατόμου να βιώσει νέα συναισθήματα έξω από το ζώνη άνεσης του “εγώ”.

Επιπλέον ερχόμαστε σε επαφή με τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις, απ όπου πηγάζουν τα συναισθήματά μας και με το σώμα μας και μπορούμε να θεραπεύσουμε βαθιά τραύματα, όπως το birth trauma, κατανοώντας τα με όλο το σώμα πια και όχι μόνο με το νου.

Αναπνοή Βreathwork

Ο ασκούμενος αναπνέει συνειδητά και κυκλικά με την καθοδήγηση και υποστήριξη του breathworker. Καθώς ο ασκούμενος αναπνέει, εισπνέει περισσότερο οξυγόνο και αλλάζει την ισορροπία διοξειδίου του άνθρακα και οξυγόνου στον εγκέφαλο του. Η συνθήκη αυτή δημιουργεί μια νέα κατάσταση συνειδητότητας αυξημένης εγρήγορσης. Οι σκέψεις αποδυναμώνονται και την θέση τους παίρνουν συναισθήματα, αισθήσεις και ιδέες από το υποσυνείδητο.

Ο ασκούμενος φτάνει τελικά σε πλήρη πνευματική διαύγεια και αποκτά επίγνωση βαθιών συναισθημάτων, σκέψεων και ιδεών για τον εαυτό του που δεν γνώριζε συνειδητά αλλά που καθορίζουν την ζωή του ασυνείδητα.

Γιατί να κάνετε Breathwork;

«Η αναπνοή είναι η ίδια ή ζωή»

Με μια ανάσα ερχόμαστε στον κόσμο και με μια ανάσα φεύγουμε. Όταν αγχωνόμαστε ή φοβόμαστε, κόβουμε ασυνείδητα την αναπνοή μας, αντίθετα όταν απολαμβάνουμε κάτι αναπνέουμε βαθιά. Τελικά η αναπνοή ακολουθεί τον τρόπο ζωής μας, και είναι ρηχή ή βαθιά ανάλογα με το πως ζούμε.
Βλέποντας την αναπνοή, βλέπουμε πως ζούμε. Αλλάζοντας την αναπνοή, αλλάζουμε τη ζωή.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να εμβαθύνει στον εαυτό του. Σε κάθε άνθρωπο που θέλει να αλλάξει την καθημερινότητά του. Θα διδαχθείτε έναν νέο τρόπο λειτουργίας του νου και, λαμβάνοντας υπόψη αντικειμενικά δεδομένα, θα αναπτύξετε τη διαίσθηση και την ικανότητα να έχετε μια βαθύτερη ματιά στη ζωή σας.

Ακόμα θα βοηθήσει ιδιαίτερα επαγγελματίες που αναζητούν ένα βιωματικό εργαλείο θεραπείας – π.χ., επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, δασκάλους yoga και όσους απασχολούνται σε ανθρωπιστικές επιστήμες και επαγγέλματα – να εισάγουν στις συνεδρίες τους την σύνδεση με την αναπνοή.

Οφέλη της τεχνικής Βreathwork

Τα οφέλη αυτής της τεχνικής, τα οποία γίνονται αισθητά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, συνοψίζονται στα εξής:
● Σωματικά, ο ασκούμενος αποκτά καλύτερη επαφή με το σώμα του και αναγνωρίζει τις εντάσεις και τα μπλοκαρισμένα σημεία, αναπνέοντας περισσότερο οξυγόνο
● Νοητικά, κατανοεί σκέψεις υποσυνείδητες και προγράμματα του μυαλού του, το οποίο του δίνει βαθιά κατανόηση της ζωής του βιωματικά, στο σώμα
● Βρίσκει τη δύναμη να δει την πραγματικότητά του και άρα να την αλλάξει, αφήνοντας αρνητικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές παγιωμένες
● Απελευθερώνει καταπιεσμένα συναισθήματα δημιουργεί νέες υγιείς πεποιθήσεις που ξεμπλοκάρουν τη ζωή του
● Ανακαλύπτει την δύναμη του νου του και αρχίζει να υλοποιεί τα όνειρά του
● Ζει πιο ολοκληρωτικά τη ζωή του

Το σεμινάριο

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 1 έτος, με σύνολο 200 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης. Οι συναντήσεις μας θα είναι ένα Σαββατοκύριακο το μήνα για 9 μήνες διαδικτυακά, από Νοέμβριο μέχρι Ιούνιο και 30 ώρες intense breathwork retreat σε ένα 7ήμερο τον Ιούλιο στην Σαμοθράκη.

Ύλη Σεμιναρίου:

● Αναπνοή και αναπνευστικό σύστημα
● Λειτουργία της αναπνοής στο φυσικό και στο ενεργειακό σώμα
● Τεχνικές pranayama
● Τεχνική του breathwork
● Τι είναι νους
● Μεταφυσική (διαδικασία υλοποίησης)
● Συναίσθημα και συναισθηματικός νους
● Υποσυνείδητο και ασυνείδητο
● Προγεννητική και περιγεννητική ψυχολογία
● Το τραύμα της γέννας
● Κληρονομικό ή γενεαλογικό τραύμα
● Προσωπικό ψέμα και αρνητικές πεποιθήσεις
● Εσωτερικό παιδί
● Θεραπευτική γραφή
● Ασκήσεις συγχώρεσης
● Θεραπεία τραύματος με την αναπνοή
● Dharma: ο σκοπός της ψυχής, το μοναδικό δώρο που φέρνει ο καθένας στον κόσμο
● Η εργασία ως προσφορά στο σύμπαν και στο κοινωνικό σύνολο
● Το χρήμα
● Δημιουργία αφθονίας και ευημερίας
● Η σχέση με τον Θεό
● Σχέσεις αγάπης
● Οι σχέσεις ως βάση ανάπτυξης του ανθρώπου
● Οι σχέσεις με το άλλο φύλο, οι σχέσεις με τους γονείς, οι σχέσεις με τα παιδιά
● Ανατομία του φυσικού και ενεργειακού σώματος
● Η επιρροή του ενεργειακού σώματος στο φυσικό
● Υποσυνείδητη ορμή θανάτου (death urge)
● Η πηγή της ασθένειας
● Το κάρμα
● Φόβοι, φοβίες, διαχείριση άγχους
● Η θεραπευτική σχέση
● Η δυναμική ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο
● Αναπνοή με ανοιχτά μάτια
● Αναπνοή στον καθρέφτη
● Τα 5 στοιχεία της φύσης
● Αναπνοή στο νερό (hot water and cold water rebirthing)
● θεραπευτική συνειδητή διατροφή

Σημειώσεις

● Ο χρόνος αφομοίωσης θα είναι για τον καθένα διαφορετικός. Η επαφή με αυτή τη γνώση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ταπεινότητα. Καλό είναι να εμβαθύνει κάποιος στην προσωπική του εμπειρία με την αναπνοή, δίνοντας χρόνο στην αναπνοή να του φανερώσει την εσωτερική του γνώση
● Θα σας δοθεί βιβλιογραφία και εγχειρίδιο με την ύλη που θα διδαχθείτε
● Η συμμετοχή σε αυτό το σεμινάριο είναι πρώτα από όλα μια ευκαιρία προσωπικής μεταμόρφωσης. Η δική σας μεταμόρφωση θα φωτίσει και την μεταμόρφωση άλλων ανθρώπων.
● Με την ολοκλήρωση όλου του εκπαιδευτικού κύκλου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης για το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος του Breathwork.

Κόστος:

1200€ και για τις 200 εκπαιδευτικές ώρες. Στα δίδακτρα δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος διαμονής και διατροφής στο 7 ήμερο retreat.

Έκπτωση 15% σε όσους προκαταβάλλουν όλο το ποσό μέχρι 30 Αυγούστου 2020.

Διαβάστε παρακάτω κάποιες από τις μαρτυρίες των μαθητών των προηγούμενων ετών ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

 

Όνομα (required)

Τηλέφωνο επικοινωνίας (υποχρεωτικό)

email (υποχρεωτικό)

Διεύθυνση (υποχρεωτικό)

Επιπλέον πληροφορίες

 

Η σχέση μου με την αναπνοή ήταν εντελώς επιφανειακή. Στην αρχή της εκπαίδευσης του Breathwork δεν μπορούσα να κατανοήσω και να αποδεχθώ καταστάσεις που βίωνα στη ζωή μου, δυσκολεύτηκα…Τώρα βιώνω την αλλαγή. Αναπνέω πιο συνειδητά και αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου, αντικρίζω τους φόβους μου και προχωράω…
Είναι το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου. Είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που αξίζει ο καθένας μας! Η βοήθεια της ομάδας παραμένει σημαντική και πολύτιμη. Η Πασχαλιά εμπνέει εμπιστοσύνη και κοντά της δίχως δισταγμούς εμβαθύνω σε αυτό το μονοπάτι και είμαι ευγνώμων γι αυτό.

Αιμιλία Κακαλη
Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Η απόφαση μου να συμμετάσχω την χρονιά που μας πέρασε στην ομάδα Rebirthing -Breathwork ήταν το πιο πολύτιμο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου έως τώρα.

Ο κύκλος της ομάδας μας, με δασκάλα την εξαιρετική Πασχαλιά Κασσίδου διήρκησε 9 μήνες , ένα νούμερο το οποίο συμβολίζει το χρονικό διάστημα της γέννησης ενός νέου ανθρώπου.

Συναντούσα την ομάδα ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα και εργαζόμουν κάθε φορά σε ένα καίριο θέμα.

Η ενέργεια της ομάδας ήταν μοναδικά εκπληκτική. Ανακάλυψα πόσο όμοιοι είμαστε όλοι μέσα στην διαφορετικότητα μας, έμαθα να αρχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, να δείχνω συμπόνια προς τους άλλους και κυρίως προς τον εαυτό μου.

Μέσα από τις γραπτές ασκήσεις και την breathwork ανάσα έμαθα άπειρα πράγματα για τον εαυτό μου, μπήκα βαθιά στην διαδικασία της αλλαγής και κατανόησα συναισθήματα και συμπεριφορές ετών και όταν πήρα την απόλυτη ευθύνη του εαυτού μου για την ζωή μου ήταν πραγματικά απελευθερωτικό.

Ευχαριστώ την Πασχαλιά Κασσίδου για τον επαγγελματισμό της, την απεριόριστη υπομονή της, το ατελείωτο μοίρασμα των γνώσεων της.

Κορίνα Παπαδοπούλου
Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών

Breathwork..μια τεχνική αναπνοής, που όταν τη γνώρισα, συνειδητοποίησα, ότι μέχρι τότε δεν ήξερα να αναπνέω!! Με βοήθησε να έρθω σε επαφή με τους φόβους μου… που πιο πριν δεν γνώριζα οτι είχα, αλλά και με όλα τα συναισθήματα μου!! Τόσο η τεχνική της αναπνοής, όσο κ η πολύτιμη καθοδήγηση της Πασχαλιάς με βοηθούν να έχω επίγνωση, να μάθω να παρατηρώ τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους στο σώμα μου, προκειμένου να τα θεραπεύσω! Είμαι απέραντα ευγνώμων που ήρθε στη ζωή μου η Πασχαλιά, ως δασκάλα κ θεραπεύτρια μου, γιατί οι αλλαγές συμβαίνουν κ είναι ορατές τόσο σ’ εμένα, όσο κ απο τους δικούς μου ανθρώπους!

Καλυψώ Βαβατσιούλα
Σύμβουλος Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

H γνωριμία μου με το Rebirthing-breathwork έγινε την πιο ανορθόδοξη, δύσκολη και μεταβατική εποχή της ζωής μου. Εκεί ακριβώς μέσα στο τυφώνα, είναι που αποφάσισα για το ποιός θα κρατάει τελικά τα ηνία της δικής μου ζωής. Αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στο σεμινάριο που το ένστικτό μου και μόνο αυτό με είχε οδηγήσει.

Η “αναπνοή”, όπως μας έλεγε συνεχώς η Πασχαλιά, είναι “ζωή”. Αναπνοή =Ζωή. Αν λοιπόν μάθω να χειρίζομαι την αναπνοή μου και να διαβάζω τις πληροφορίες που μου δίνει για μένα ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν… Δεν έπεσα έξω… Οι πληροφορίες πάρα πολλές ηρθαν να συμπληρώσουν πολλά κομμάτια του παζλ, μιας και βρισκόμουν ήδη στο χώρο των εναλλακτικών θεραπειών, όπου και αισθάνθηκα πιο ολοκληρωμένη και σαν θεραπεύτρια.

Αξέχαστο και μαγικό το μοίρασμα με άλλους 8 ανθρώπους. Μια ομάδα που βιώσαμε μοναδικές στιγμές με ουσιαστικό μοίρασμα από καρδιάς..
Με την αναπνοή οδηγό να μου χαρίζει απλόχερα την επίγνωση (τι πιο σημαντικό;), αισθάνομαι πιο δυνατή από ποτέ…”

Κέλλυ Ζωγράφου
Bowtech Practitioner

Το 9μηνο, εκπαιδευτικό σεμινάριο του breathwork-rebirthing με βοήθησε να κατανοήσω γιατί κολλάω σε κάποιους τομείς της ζωής μου και δυσκολεύομαι να αλλάξω ό, τι μου κάνει κακό…

Βούτηξα μέσα μου και είδα πως υπεύθυνη για την ζωή που έχω δημιουργήσει (ό, τι μου αρέσει και ό, τι δεν μου αρέσει) είμαι εγώ. Όσο πιο βαθιά το κατανοώ, τόση περισσότερη δύναμη αντλώ από τον εαυτό μου να αλλάξω ό, τι δεν μου ταιριάζει.

Βελτίωσα τις συνήθειες της καθημερινότητας μου και κατανόησα βαθύτερα ότι αυτό που είμαι σχετίζεται με αυτό που κάνω καθημερινά. Βάζοντας, με εξάσκηση, καλές συνήθειες στην καθημερινότητα μου, άρχισα να με ακούω περισσότερο, να με στοχοθετώ, να δυναμώνω εσωτερικά και εξωτερικά και να δεσμεύομαι να υλοποιώ αυτά που κάποτε είχα ονειρευτεί και μεγαλώνοντας τα ξέχασα.

Συνειδητοποίησα τους φόβους που με κράτησαν πίσω τόσα χρόνια και άρχισα να κάνω κάτι για αυτούς.
Αυτό το σεμινάριο ήταν η ώθηση που χρειαζόμουν για να αλλάξω τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα και, κατ επέκταση, να αρχίζει να αλλάζει η ζωή μου!

Blissful! 💓

Με αγάπη,
Νικολέτα Εμμανουηλίδου!

Κάθε ταξίδι μοναδικό, κάθε εμπειρία σε οδηγεί ποιο κοντά σε αυτό που αληθινά είσαι….

Το Breathwork ήρθε στη ζωή μου ξαφνικά, ως ευλογία για να μου δείξει αυτά που δεν ήθελα να δώ και να με κάνει να ακούσω, όσα δεν άκουγα! Συνδέθηκα με τα συναισθήματα μου, βίωσα, έκλαψα, μούδιασα, αγάπησα! Γνώρισα ανθρώπους,φαινομενικά αντίθετους, μη ταιριαστούς σε εμένα στην αρχή… τελικά όμως-όχι απλά κατάλαβα- ΒΙΩΣΑ! πως αυτό που έβλεπα σε αυτούς ως αντίθετο, μη ταιριαστό σε εμένα, ήταν το κομμάτι μου  που δεν είχα ακόμη αγαπήσει! Ευχαριστώ την ομάδα μου και την δασκάλα μου, την Πασχαλιά για την ζεστή αγκαλιά, την υποστήριξη, την απέραντη αγάπη και την αποδοχή!
Ελένη Γκούμα, Δασκάλα Yoga και Διαλογισμού 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
21/11/2020
Τέλος:
11 Ιουλίου

Χώρος Διεξαγωγής

Marga Yoga
Μαρασλή 11
Θεσσαλονίκη, 54224 Greece
Τηλέφωνο:
6946461188
Ιστότοπος:
http://margayoga.gr

Διοργανωτής

Marga Yoga
Τηλέφωνο:
6946 461188
Email:
info@margayoga.gr
Ιστότοπος:
http://margayoga.gr