Marga Yoga Θεσσαλονίκη

From the Blog

Γιόγκα και καθημερινότητα!

Γιόγκα και καθημερινότητα !

Ακούγοντας γιόγκα τι σας έρχεται πρώτο στο νου; ίσως σωματική άσκηση, ίσως διαλογισμός ή και ινδουισμός …

Η γιόγκα όμως δεν είναι μόνο σωματική άσκηση, δεν είναι μόνο διαλογισμός, σαφώς δεν είναι θρησκεία αλλά δεν είναι ούτε διαφυγή για λίγο από την καθημερινότητα… και μετά ουφ ξαναγυρνάμε στην ζωή και στα προβλήματα…

Γιόγκα σημαίνει ένωση, σύνδεση των δύο φύσεων του ανθρώπου, του φυσικού του σώματος και της πνευματικής του υπόστασης, ώστε να επιτευχθεί η συνειδησιακή του εξέλιξη. Αυτό με πολύ απλή γλώσσα σημαίνει ότι ο άνθρωπος μεταβαίνει μέσα από αυτήν την πρακτική σε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας, αποκτά καθαρό και δυνατό νευρικό σύστημα, αυτό σημαίνει αντιμετώπιση του φόβου, του πανικού και των νευρικών κρίσεων.

Αποκτά πνευματική διαύγεια, άρα παίρνει πιο συνετά αποφάσεις για την ζωή του. Μαθαίνει να κατανοεί τον εαυτό του και τους άλλους έτσι αποκτά υγιείς σχέσεις. Μαθαίνει να δουλεύει με υπομονή για έναν στόχο, να είναι χαρούμενος και ευγνώμων για ότι έχει στην ζωή του. Τελικά αποκτά ο άνθρωπος ποιότητα ζωής.

Θα αναρωτιέστε όμως πως τα κάνει όλα αυτά η γιόγκα….

Η πρακτική της γιόγκα βασίζεται στην εξισορρόπηση του ορμονικού μας συστήματος, το ορμονικό μας σύστημα δείχνει τι υπάρχει μέσα στο υποσυνείδητό μας, καθώς οι εκκρίσεις ορμονών διεγείρονται από τα συναισθήματά μας, τα συναισθήματά μας προέρχονται από τις σκέψεις που έχουν εντυπωθεί στο υποσυνείδητό μας αλλά και από τις συνειδητές μας σκέψεις. Έτσι όλο το παρελθόν μας είναι μέσα στο σώμα μας και καθορίζει το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα και τις εκκρίσεις φυσικά των υγρών στο σώμα αλλά και την κίνησή τους. Κατανοούμε λοιπόν ότι η εξισορρόπηση των ορμονών μας ισοδυναμεί με βαθιά κάθαρση του υποσυνειδήτου μας. Η πρακτική της γιόγκα λοιπόν ασκώντας το σώμα με επίγνωση, με το νου στο παρόν και ξεκλειδώνοντας τις αρθρώσεις και τους μυϊκούς πόνους επαναφέρει τη ροή της ενέργειας, άρα και του αίματος και της λέμφου και καθαρίζει το σώμα από το παρελθόν του.

Ειδικά στις μέρες μας, που υπάρχει καταιγισμός φόβου από παντού, η γιόγκα λοιπόν μπορεί να είναι σωτήρια για την ψυχική μας υγεία και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.