Marga Yoga Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα

ΔευτέραΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευή
9:30 – 11:00
Yoga Therapy
Πασχαλιά
live/online
9:30 – 11:00
Raja Yoga
Πασχαλιά
live/online
9:30 – 11:00
Yoga Therapy
Πασχαλιά
live/online
20:30 – 22:00
Yoga Therapy
Πασχαλιά
live/online
20:30 – 22:00
Raja Yoga
Πασχαλιά
live/online

Τμήματα

Yoga Therapy

Hatha yoga με χρήση βοηθημάτων, pranayama, συγκέντρωση προσοχής και διαλογισμό. Στην τάξη αυτή δουλεύουμe τεχνικές θεραπευτικές, μένουμε συνειδητά στις asanas με πολύ έμφαση στην αναπνοή. Κατάλληλο για εγκύους και για άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα ή άλλη παθολογία.

Hatha Yoga (αρχαρίων & μέσων)

Στο μάθημα αυτό δουλεύουμε pranayama, στατικές θέσεις με σκοπό την βαθιά σύνδεση με το σώμα και την συγκέντρωση προς τα μέσα και τον διαλογισμό. Συχνά στο μάθημα μπαίνουν στοιχεία yin yoga, θεραπευτικής yoga και vinyasa. Κατάλληλο για εγκύους, μέχρι την 22η εβδομάδα κύησης.

Raja Yoga (μέσων & προχωρημένων)

Hatha yoga για όλα τα επίπεδα, pranayama, συγκέντρωση προσοχής, διαλογισμός και φιλοσοφία. Στο μάθημα αυτό μελετάμε σε κάθε συνάντηση μια sutra, από το βασικό κείμενο που μας δίνει οδηγίες για την πρακτική της αρχαίας αυτής τεχνικής της yoga, τα “yoga sutras” του Pantanjali. Την κάθε μία sutra την κατανοούμε πρώτα με τον συνειδητό νου και έπειτα την συνδέουμε με την πρακτική μας αλλά και με την ζωή έξω από το ματ.

Gentle & Senior yoga

Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει πρακτικές με στάσεις και αναπνοές λιγότερο έντονες, διαλογιστικές ή επανορθωτικές. Απευθύνεται σε ηλικιωμένους (senior yoga), σε νέους ασκούμενους, σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα αλλά και όσους θέλουν να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους. Οι ασκούμενοι της gentle/senior yoga θα έχουν βελτίωση σε μυϊκούς πόνους και εντάσεις, σε πεπτικά προβλήματα, σε πονοκεφάλους και ημικρανίες, στην υψηλή πίεση του αίματος, στην αϋπνία και στο αίσθημα κόπωσης.

Ομάδα Ενσυνειδητότητας/Διαλογισμός και pranayama

Στην ομάδα αυτή θα εμπειριωθούμε την ενσυνειδητότητα και την παρουσία στην στιγμή. Άλλοτε με παρατήρηση της αναπνοής άλλοτε με ασκήσεις συνειδητής αναπνοής θα δουλέψουμε την ικανότητα παρουσίας και την σύνδεση με την γη και τα πιο χονδροειδή μέρη του εαυτού. Όταν έχουμε επίγνωση της απουσίας εκείνη την στιγμή αρχίζουμε να χτίζουμε την παρουσία. 

Η παρουσία βέβαια έχει διαστάσεις που απλώνονται προς το παρελθόν και προς το μέλλον. Στην στιγμή, τελικά, στεκόμαστε με όλο το παρελθόν μας και με όλες τις προβολές μας στο μέλλον. Στην ενσυνειδητότητα καλούμαστε να δούμε τον εαυτό αυτό, χωρίς κριτική ή αυτοανάλυση. Έτσι, η παρουσία είναι πολύ αποκαλυπτική και τις περισσότερες φορές θεραπευτική στο υπερβολικό άγχος, στην δυσκολία συγκέντρωσης και σε όλα τα ψυχοσωματικά συμπτώματα και στις παθήσεις του πεπτικού, του νευρικού  και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ομάδα αυτή θα είναι ανοιχτή, απευθύνεται σε ασκούμενους της yoga, σε ψυχοθεραπευτές, δασκάλους yoga και σωματικούς θεραπευτές.

Drop in: 10 ευρώ

Μηνιαία συνδρομή 30 ευρώ

On Line Yoga Classes

Όλα τα τμήματα της marga yoga είναι live και online ταυτόχρονα εκτός από τη Face Yoga και το μάθημα των δασκάλων (Master Class) που είναι μόνο online. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής διόρθωσης από τον δάσκαλο αλλά και αλληλεπίδρασης με την υπόλοιπη τάξη, ενώ συνδέεστε απομακρυσμένα. Μπορείτε να κάνετε την πρακτική σας από το σπίτι και να έχετε την ζωντανή επαφή με τον δάσκαλο και με την τάξη.

Η on line σύνδεση έγινε απαραίτητη λόγω της πανδημίας covid-19, αλλά τελικά μας αποκαλύφθηκε ένας νέος τρόπος να συνδεόμαστε, να μένουμε σε επαφή, παρ’ όλη την απόσταση που μπορεί να μας χωρίζει. Τίποτα δεν αντικαθιστά την σύνδεση μέσα στην τάξη, όταν όμως ζείτε κάπου απομακρυσμένα ή έχετε έλλειψη χρόνου σίγουρα είναι ευχής έργον να είμαστε σε επαφή με αυτόν τον νέο τρόπο. Δημιουργική προσαρμογή λοιπόν πάντα με γνώμονα το καλύτερο για εσάς.

Τιμές

Δια ζώσης παρακολούθηση

 • 60€/μήνα για 2 μαθήματα την εβδομάδα δια ζώσης
 • 70€/μήνα για απεριόριστα δια ζώσης μαθήματα
 • 45€/μήνα για 1 μάθημα την εβδομάδα δια ζώσης
 • Drop in 15€
 • Τρίμηνη συνδρομή για 2 μαθήματα την εβδομάδα 170€
 • Τρίμηνη συνδρομή για απεριόριστα μαθήματα 200€
 • Ετήσια συνδρομή για απεριόριστα live και on line 570€

Διαδικτυακή παρακολούθηση

 • 50€/μήνα για on line απεριόριστα μαθήματα (επιτρέπεται 1 παρουσία διαζώσης το μήνα αν ειναι εφικτό για διορθώσεις στις θέσεις)
 • Drop in 10€
 • Τρίμηνη συνδρομή για on line μαθήματα 140€
 • Ετήσια συνδρομή για απεριόριστα on line 400€

Ιδιαίτερα μαθήματα και yoga εγκύων

Ιδιαίτερα μαθήματα yoga therapy και yoga εγκύων δια ζώσης ή on-line: 30€/μάθημα

τελευταία ενημέρωση 1/7/2024


Πληροφορίες